HAUHON MUSIIKKIJUHLIEN NUORET TAITEILIJAT
Mistä kaikki alkoi?
Mikäli olet käynyt Hauhon musiikkijuhlilla 2010-luvulla tai seurannut toimintaamme muuten tuona aikana, olet todennäköisesti huomannut esiintyjiemme joukossa sanaparin ”Nuori Taiteilija”.
Tämän perinteen synnystä on suurilta osin kiittäminen Kantapankki Oy:tä ja sen silloista toimitusjohtaja Tarmo Lainetta. Yhteistyömme perinteikkään Hauhon säästöpankin kanssahan alkoi heti tapahtumamme ensimmäisenä vuonna ja se on kehittynyt hedelmällisesti samaan aikaan kun pankki on kasvanut ja muuttanut muotoaan ensin Kantapankiksi ja nykyiseksi Oma Säästöpankiksi.Vuonna 2010 mietimme tapoja kehittää olemassaolevaa yhteistyötämme ja Tarmon suuntaviivojen perusteella keksimme ajatuksen ryhtyä edistämään erityisen lahjakkaiden nuorten muusikoiden uran edistymistä. Pääajatuksena oli tarjota esiintymismahdollisuus festivaalillamme ja nuorelle taiteilijalle vapaat kädet esittää haluamansa ohjelmaa. Usein nimittäin tuonikäisen muusikon esiintymiset ovat suureksi osaksi rakennettu kilpailuihin tai tärkeisiin tutkintoihin valmistautumista varten. Omasta kokemuksestakin muistan että näistä konserttiohjelmista saattoi tulla hyvinkin eriskummallisia kun ohjelmassa saattoi olla etydi, virtuoosikappale, pari osaa pakollista Bachin soolosarjaa sekä päälle sonaatti tai konsertto pianosäestyksellä.
Halusimme ainakin antaa mahdollisuuden soittaa esimerkiksi vähemmän teknistä osaamista mittaavaa mutta enemmän nuoren taiteilijan muusikkoutta esiin tuovaa repertuaaria. Tosin vuosien varrella on kuultu kyllä siitä huolimatta melkoisia taituruuden näytteitä!
Hauhon musiikkijuhlien tarjotessa mahdollisuuden omaan konserttiin kesän festivaalilla, on Oma Säästöpankin taustalla vaikuttava Hauhon Säästöpankin kulttuurisäätiö puolestaan tukenut nuoria taiteilijoita stipendillä, joka on tarkoitettu esimerkiksi mahdollistamaan kansainväliselle mestarikurssille osallistuminen
Kenestä tulee Hauhon musiikkijuhlien Nuori Taiteilija?
Pyrimme valitsemaan eri vuosina hieman eri instrumenttiryhmien edustajia jotta yleisömme saa nauttia eri soittimien nuorista taitajista eri vuosina. Koska Hauhon musiikkijuhlat on profiloitunut varsinkin Virtuosi di Kuhmo -orkesterin kanssa tehtävän yhteistyön myötä jousisoitinpainotteiseksi tapahtumaksi, on luontevaa että nuoret taiteilijatkin suurimmalta osin ovat jousisoittajia.
Varsinainen valinta tapahtuu hyvin vapaamuotoisesti, joskus saatetaan päättää ensin minkä instrumentin taitajaa lähdetään etsimään – joskus taas käy niin että joku nuori lahjakkuus vaan varastaa huomiomme ja tällöin saatamme valita hänet. Välillä käytämme myös omia kontaktejamme ja pyydämme tietyiltä arvostetuilta opettajilta suosituksia oman instrumenttinsa nuorista lupauksista.
Vaikka tuoreita kilpailuvoittajiakin on Hauholla nähty, olemme kuitenkin useimmiten jo tehneet valintamme ennen tätä menestystä. Olemme myös pitäneet silmämme auki löytääksemme kilpailuista lupauksia, jotka eivät vielä ole aivan terävimmässä kärjessä mutta sinne hyvää vauhtia nousemassa.
NUORET TAITEILIJAT 2010-
2010
viulu
Pekko Pulakka (s.1992) on ensimmäinen Hauhon musiikkijuhlien Nuori Taiteilija. Hauhon musiikkijuhlien Nuori Taiteilija -stipendi on alunperin Hauhon säästöpankin kulttuurisäätiön mahdollistama palkinto, jonka tarkoitus on tukea nuorta lahjakasta jousisoittajaa jatko-opintoihin tarkoitetulla stipendillä sekä tarjota mahdollisuus konsertoida Hauhon musiikkijuhlilla.
Pekko Pulakka opiskeli Sibelius-Akatemiassa Janne Malmivaaran johdolla sekä Viuluakatemiassa Elina Vähälän, Janne Malmivaaran ja Ilja Grubertin ohjauksessa. Hän suoritti vuonna 2022 Cremonassa Stauffer-akatemian konserttimestarikoulutuksen.
Pulakka on ollut Suomen kansallisoopperan orkesterin jäsen vuodesta 2022 alkaen. Sitä ennen hän on toiminut vuorottelevana 1. konserttimestarina Turun filharmonisessa orkesterissa sekä 1. konserttimestarina Tampere Filharmoniassa. Opiskeluaikanaan Pulakka keräsi orkesterikokemusta Sinfoniaorkesteri Vivossa, Euroopan unionin nuoriso-orkesterissa ja Gustav Mahler -nuoriso-orkesterissa. Orkesterityön ohella hän opettaa ja soittaa kamarimusiikkia.
Pekko Pulakka soittaa Emil Aaltosen säätiön Kansallisoopperan orkesterin käyttöön lainaamaa G.B.Guadagnini- viulua vuodelta 1755.
2011
piano
Toinen stipendiaattimme pianisti Sanna Iljin (s.1991) tuli tietoomme hänen esiinnyttyään sekä Radion sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin solistina. Vaikka alunperin olimme ajatelleet Hauhon musiikkijuhlien Nuorien Taiteilijoiden olevan pääasiassa jousisoittajia, jouduimme näin uskomattoman lahjakkuuden kyseessä ollessa heti toisena vuonna laajentamaan valintakriteereitämme myös pianisteihin. Keväällä 2024 Sanna Iljin tekee uraa pääasiassa sopraanona, Iljin on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemian pianomusiikin koulutusohjelmassa.
Laulua Sanna on opiskellut Metropolian laulupedagogiikan koulutusohjelmassa sekä Helsingin konservatoriossa vuodesta 2016 lähtien Hanna-Leena Haapamäen johdolla. Yksityisiä lauluopintoja hänellä on kertynyt Irina Gavrilovicin ja Johanna Rusasen johdolla.
Tällä hetkellä Iljin on kiinnitetty Suomen kansallisoopperan ja baletin produktioihin “Don Giovanni” ja “Karmeliittasisaret”.
2012
sello
Vuonna 2012 halusimme kutsua sellistin vuoden Nuoreksi Taitelijaksi. Vaikka tunsimme toki varsin hyvin suuren osan suomalaisista nuorista sellisteistä, halusimme kuitenkin konsultoida Sibelius-Akatemian sellonsoiton opettajia ja näiden suositukset vahvistivat Beata Antikaisen (s.1993) valinnan.
Beata aloitti sellonsoiton 5-vuotiaana Oulussa Eeva-Marja Laitisen oppilaana ja perheen muutettua Etelä-Suomeen hän jatkoi ensin Käpylän musiikkiopistossa Anja Majan oppilaana ja myöhemmin Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Marko Ylösen ja Hannu Kiiskin oppilaana. Maisteriksi Antikainen valmistui Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulusta Claudio Bohorquezin luokalta. Opintojensa jälkeen vuosina 2020-2022 Antikainen oli Berliinin Philharmonikkojen Karajan-Akatemiassa stipendiaattina. Vuonna 2022 Antikainen valittiin osallistumaan tiukan karsinnan jälkeen maineikkaaseen Queen Elisabeth-sellokilpailuun Brysselissä.
Vuonna 2022 Antikainen valittiin osallistumaan tiukan karsinnan jälkeen maineikkaaseen Queen Elisabeth-sellokilpailuun Brysselissä.Beata Antikainen on toiminut syksystä 2023 lähtien Helsingin kaupunginorkesterin toisena soolosellistinä.
2013
kontrabasso
2013 Nuorena Taitelijana oli kontrabasisti Iikka Järvi (s.1993). Iikka vakuutti meidät soittaessaan Radion sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertissa. Oli myös houkutteleva ajatus tuoda yleisömme tietoisuuteen basso soolosoittimena.
Ensimmäisen työpaikkansa Iikka hankki Turun filharmonisesta orkesterista, mutta siirtyi onneksemme työtoveriksemme Radion sinfoniaorkesteriin, jonka kontrabassosektion varaäänenjohtajana hän tällä hetkellä soittaa. Kansainvälistä kokemusta basistimme on hankkinut Euroopan Unionin nuoriso-orkesterissa.
2014
jousikvartetti
Vuonna 2014 halusimme olla mukana edistämässä suomalaisten jousikvartettien nuoren polven esiinmarssia. Uusi Helsinki-, Meta4-, ja Kamus-kvartettien viitoittamalla tielllä oli kesän 2014 Nuori Taiteilija, joka siis oli ensimmäistä kertaa yhtye: Borea-kvartetti. Tämä oli myös ensimmäinen kerta kun Nuori Taiteilija -konsertti oli Rengon kirkossa, sillä tähän mennessä kaikki konsertit oli järjestetty Hahkialan Kartanon intiimissä musiikkisalissa. Borea-kvartetissa soittivat Hauhon musiikkijuhlien konsertissa Kasmir Uusitupa ja Erkki Louko, viulu, Riina Piirilä, alttoviulu ja Senja Rummukainen, sello.
Borea-kvartetti perustettiin vuonna 2010 Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoista. Paavo Pohjola ohjasi Boreaa alusta asti. 2014 Borea valittiin Hauhon musiikkijuhlien nuoreksi taiteilijaksi ja 2016 kvartetti aloitti Kuhmon kamarimusiikin nuoret taiteilijat -ohjelmassa. Keväällä 2017 Borea kiinnitettiin Kuhmon kamarimusiikin residenssikvartetiksi. Borea kantaesitti useiden suomalaissäveltäjien (Juha T. Koskinen, Matti Heininen, Johannes Piirto ja Tapio Tuomela) teoksia. Elokuussa 2017 kvartetin soittajat myös järjestivät Helsingissä Kamarikesä-festivaalia yhdessä Johannes Piirron ja Henriikka Teerikankaan kanssa.
Keväällä 2024 kvartetin jäsenet ovat kukin hakeutuneet tahoilleen, jäsenistä Kasimir Uusitupa on juuri kiinnitetty Suomen kansallisoopperan ja baletin orkesterin konserttimestariksi ja vaikuttaa siltä että myös kapellimestarin ura kiinnostaa, sellisti Senja Rummukaisen ja viulisti Tami Pohjolan urat ovat hurjassa nousukiidossa kohti kansainvälistä mainetta.
2015
viulu
Tami Pohjola oli hyvin luonteva lisä Nuorten Taiteilijoidemme jatkumoon, sillä olimme tavallaan Tamille vierailun velkaa, koska kesän 2014 Nuori Taiteilija Borea -jousikvartetti esiintyi poikkeuskokoonpanossa toisena viulistinaan Erkki Louko.
Tami kuuluu nuorten suomalaisviulistien suurimpiin lahjakkuuksiin. Hän on voittanut kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja ja esiintynyt eri puolilla Eurooppaa. Pohjola on myös aktiivinen kamarimuusikko. Hän on esiintynyt useilla kamarimusiikkifestivaaleilla, kuten Kuhmon Kamarimusiikki, International Music Seminar Prussia Cove ja Mantova Chamber Music Festival. Hän on myös esiintynyt yhdessä arvostettujen muusikoiden kuten Miriam Friedin, Janine Jansenin, Krzysztof Chorzelskin, Ralf Gothonin ja Arto Noraksen kanssa.
Joulukuussa 2023 Pohjola debytoi Tarmo Peltokosken johdolla Latvian kansallisen orkesterin solistina, esittäen Esa-Pekka Salosen viulukonserton. Samalla teoksella hän esiintyi myös Pekka Kuusiston tilalla RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa 6. joulukuuta 2023. Lisäksi helmikuussa 2024 Pohjola esiintyy uudelleen RSO:n solistina yhdessä Julie Svačinován kanssa, esittäen Mozartin Sinfonia Concertanten Jörg Widmannin johdolla. Tällä hetkellä Tami Pohjola soittaa Suomen Kulttuurirahastolta lainassa olevaa Guadagnini - viulua vuodelta 1754.
2016
sello
Klaus Mäkelä (s. 1996) oli ensimmäinen Nuori Taiteilijamme, joka sittemmin on tehnyt uran pikemminkin kapellimestarina kuin instrumentalistina. Klausin menestyksen pohjana on umpimusikaalinen perimä, sillä Mäkelän isä on sellisti Sami Mäkelä ja äiti pianisti Taru Myöhänen-Mäkelä. Klausin isoisä Tapio Myöhänen on suomalaisen jousisoittajakoulutuksen yksi merkittävimpiä pedagogeja ja kouluttanut useita sukupolvia suomalaisia viulisteja ja alttoviulisteja. Klausin eno Teemu Myöhänen työskentelee Saksan Kölnissä pedagogina ja “Asasello” -jousikvartetin sellistinä, Klausin täti Terhi Mali jatkaa puolestaan isänsä Tapio Myöhäsen luomaa pitkää pedagogista sukujatkumoa opettamalla nuoria lahjakkuuksia Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Kaiken edellisen lisäksi Mäkelän pikkusisko Ellen Mäkelä tanssii Kansallisoopperan baletissa ja soittaa alttoviulua.
Mäkelä sanoo kiinnostuneensa kapellimestarin työstä jo laulaessaan Suomen kansallisoopperan lapsikuorossa. Hän aloitti kapellimestariopinnot 12-vuotiaana Jorma Panulan johdolla Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla. Sellonsoittoa Mäkelä opiskeli Marko Ylösen, Timo Hanhisen ja Hannu Kiisken johdolla.
Lokakuussa 2018 Mäkelä nimitettiin Oslon filharmonikkojen ylikapellimestariksi syksystä 2020 lähtien. Pariisin orkesterin musiikillisena johtajana hän aloitti viisivuotiskautensa syksyllä 2021. Kesäkuussa 2022 Mäkelä nimitettiin Amsterdamin Concertgebouw-orkesterin johtoon. Koska Mäkelä työskentelee samaan aikaan myös Oslossa ja Pariisissa, hän toimii Amsterdamissa orkesterin taiteellisena partnerina ja vasta viiden vuoden kuluttua elokuussa 2027 orkesterin ylikapellimestarina. Huhtikuussa 2024 Chicagon sinfoniaorkesteri ilmoitti nimittävänsä Mäkelän orkesterin musiikilliseksi johtajaksi. Mäkelän kausi Chicagossa alkaa vuonna 2027. Paljon on siis vastuuta kertynyt nuoren miehen harteille, seuraamme mielenkiinnolla Hauhon musiikkijuhlilla mihin vuoden 2016 Nuoren Taiteilijamme rahkeet vielä riittävätkään.
2017
piano
Vuonna 2017 huomiomme kiinnitti nuori pianistilahjakkuus Ossi Tanner. Ossi oli Nuorten Taiteilijodemme sarjassa vasta toinen pianisti Sanna Iljinin jälkeen ja teki tuolloin niin positiivisen lähtemättömän vaikutuksen kaikkiin, että Hauhon musiikkijuhlat kutsui hänet Kamarikesä -ystävineen esiintymään Hämeenlinnan Verkatehtaan konserttisarjaansa syyskuussa 2023.
Helsingin Sanomat on kutsunut Ossi Tanneria romanttiseksi taituriksi, Aamulehti ylisti hänen Beethoveniaan kokeneen mestarin tulkinnaksi ja Rondo Classic luonnehti hänen soundiaan romanttisen uljaaksi. Lähes yksimielisesti ovat kriitikot nimenneet Ossi Tannerin (s. 1997) pianon runoilijaksi, jonka kosketus on yhtä aikaa painava mutta pehmeä, kirkas ja laulava, inspiroitunut ja mielikuvituksellinen – sanalla sanoen lyyrinen
.Ossi Tanner on nuoresta iästään huolimatta esiintynyt jo maamme parhaiden sinfoniaorkesterien solistina. Hän on vieraillut Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Sinfonia Lahdessa, Oulu Sinfoniassa, Tampere Filharmoniassa, Jyväskylä Sinfoniassa, Lohjan kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa. Kamarimuusikkona Ossille ovat tulleet tutuksi Turun, Naantalin ja Mäntän musiikkijuhlat sekä erityisesti Kuhmon kamarimusiikki, jossa Tanner esiintyi käytännössä kaikkina teinivuosiensa kesinä. Keväällä 2024 Ossi Tanner viimeistelee opintojaan Manhattan School of Musicissa Marc Silvermanin johdolla. Ossin aktiviteetteja Suomessa on vastuun kantaminen Klara Vasaran ja Abel Puustisen kanssa helsinkiläisen “Kamarikesä” -festivaalin taiteellisessa johtotroikassa.
2018
alttoviulu
Kristian Sallinen (s. 2001) on ensimmäinen alttoviulisti Hauhon musiikkijuhlien Nuorten Taiteilijoiden joukossa ja Klaus Mäkelän jälkeen toinen nuorista lahjakkuuksistamme jotka ovat instrumenttiopintojen lisäksi päättäneet suunnata kapellimestarin haastavalle uralle.
Kristian aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Espoon musiikkiopistossa. Pääinstrumentiksi vaihtui alttoviulu vuonna 2013. Vuosina 2015-2020 hän opiskeli Sibelius- Akatemian nuorisokoulutuksessa ensin Teemu Kupiaisen, ja myöhemmin Lilli Maijalan oppilaana. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Tabea Zimmermann, Antoine Tamestit, Yuval Gotlibovich ja Hariolf Schlichtig. Vuonna 2017 Kristian Sallinen voitti kolmannen palkinnon Suomen kansallisessa alttoviulukilpailussa.
Orkesterinjohtoa Kristian Sallinen on opiskellut Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla professori Sakari Oramon oppilaana, professori Oramoa ennen Kristianin uran alkutahteja johdatteli kapellimestari Jorma Panula. Keväällä 2024 Kristianin ura kapellimestarina on huimassa nousukiidossa hänen päästyään kansainvälisen HarrisonParrott -agentuurin listoille.
2019
viulu
Viulisti Iidamari Ahonen opiskeli Sibelius-Akatemiassa Petri Aarnion luokalla sekä Berliinin Taideyliopistossa Mark Gothonin oppilaana. Hauhon musiikkijuhlille halusimme kesällä 2019 viulistin ja suosituksen nuoresta lahjakkuudesta saimme suoraan Iidamarin opettajalta Petri Aarniolta. Opintojaan Iidamari on täydentänyt Sibelius-Akatemian jälkeen mm. Zakhar Bronin, Yair Klessin sekä Per Enokssonin mestarikursseilla.
Vuonna 2019 Iidamari sai ensimmäisen palkinnon Juhani Heinonen viulukilpailussa. Hän on ollut palkinnonsaajana myös Arthur Grumiaux -, Kaunas Sonorum-, Giovanni Musicisti- sekä Tallinan Young Musician viulukilpailuissa.
Iidamari on aktiivinen kamarimuusikko ja esiintynyt festivaaleilla joista mainittakoon Encuentro de Musica Santander Espanjassa, Kuhmon Kamarimusiikki, Crusell-viikko, Hauhon musiikkijuhlat, Kauniaisten musiikkijuhlat, Kurufest ja Pellingin Musiikkipäivät. Iidamari on vuonna 2019 perustetun ILOA-jousikvartetin viulisti. Instrumenttinaan Iidamarilla on käytössään OP Ryhmän Taidesäätiön omistama Pierre&Hippolyte Silvestre viulu vuodelta 1843.
Tammikuussa 2024 Iidamari esitti Beethovenin kolmoiskonserton Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina kumppaneinaan sellisti Artturi Aalto ja pianisti Tsotne Sidamonidze.
2021
jousikvartetti
Hauhon musiikkijuhlien Nuorten Taiteilijoiden jatkumossa toinen jousikvartetti oli Briosa-kvartetti, jonka jäsenet vuonna 2021 olivat Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoita.
Kvartetin jäsenet soittivat pitkään Helsingin Juniorijousissa ja perustivat kamariyhtyeen Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen päästyään. Briosa on opiskellut kamarimusiikkia Petri Aarnion johdolla vuodesta 2018. Yhtyettä ovat ohjanneet myös mm. Marko Ylönen, Tuomas Lehto ja Martti Rautio. Lisäksi Briosa on osallistunut Levon Chilingirianin, Vladimir Mendelssohnin ja Atte Kilpeläisen mestarikursseille. Briosa esiintyi Unkarissa, Venäjällä ja Suomessa kotimaisilla festivaaleilla. Keväällä 2024 kvartetin jäsenet Aino Yamaguchi, Ida Westerlund, Julie Svacinova ja Siiri Nieminen ovat instrumenttiopintojensa perässä hajaantuneet kukin tahoilleen, mutta kukapa tietää, ehkä kuulemme vielä näitä neljää nuorta lahjakkuutta - yhdessä ja erikseen.
2022
sello
Maria Morfin Venäläinen tuli tietoisuuteemme Porvoon kansallisten sellokilpailujen voittajana. Maria Morfin (s. 2003 Puerto Vallarta, Meksiko) aloitti sellonsoiton opintonsa Kotkan Seudun musiikkiopistossa opettajanaan Baiba Kuusela. Vuodesta 2016 hän opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Hannu Kiiskin johdolla.
Maria kuuluu Selloakatemiaan, jonka opetuksesta vastaavat Tuomas Lehto ja Tuomas Ylinen. Vuonna 2021 Maria saavutti 1. sijan Porvoon kansallisissa nuorten sellokilpailuissa. Hän soittaa Sibelius-Akatemian omistamaa Leclerq-selloa vuodelta 1770.
Keväällä 2024 Maria Morfin jatkaa opintojaan Sibelius-Akatemiassa.
2023
alttoviulu
Hauhon musiikkijuhlien Nuori Taiteilija 2023 Charlotta Westerback (s.1999) aloitti alttoviulunsoitolla 7-vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa Tiina Konttisella. Sittemmin häntä ovat opettaneet Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Teemu Kupiainen ja Pirkko Simojoki, jonka kanssa Charlotta tällä hetkellä viimeistelee maisterintutkintoaan Sibelius-Akatemialla. Ulkomailla häntä on opettanut Yuval Gotlibovich eteläisen Sveitsin Conservatorio della Svizzera Italianassa. Kansainvälisillä mestarikursseilla Westerback on päässyt useiden maineikkaiden muusikoiden oppiin, joista mainittakoon muun muassa Gérard Caussé, Garth Knox, Lawrence Power, Ivan Vukčević ja Tabea Zimmermann. Solistina Westerback on esiintynyt Radion sinfoniaorkesterin kanssa Nuoret solistit -konsertissa vuonna 2019, Wegelius kamarijousten Unga solister -konsertissa vuonna 2017 sekä Jorma Panulan Piiparilassa vuonna 2017 Voluntas-kamariorkesterin solistina.
Intohimoisena kamari- ja orkesterimuusikkona Westerback on esiintynyt monilla suomalaisilla festivaaleilla, kuten Tammisaaren kesäkonserttisarjassa ja Kuhmon kamarimusiikissa, ja on saanut ainutlaatuisen mahdollisuuden esiintyä Kuninkaallisen Concertgebouwn kanssa Musiikkitalolla Sibelius-Akatemian Side by Side -yhteistyöprojektissa. Opintojensa ohella Westerback soittaa usein suomalaisten kärkiorkestereiden alttoviulusektioissa ja on jo nuorella iällä päässyt tutustumaan ammattiorkestereiden toimintaan Helsingin kaupunginorkesterin kisällikoulutuksen kautta ja Suomalaisen kamariorkesterin nuorisoakatemiassa.
Tukevan pohjan kamarimuusikontaidoilleen Westerback on saanut ollessaan useita vuosia jäsenenä jousikvartetti Luminosossa. Ohjausta kamarimuusikkona hän on saanut Tuomas Lehdolta, Paavo Pohjolalta, Antti Tikkaselta ja Marko Ylöseltä sekä mestarikursseilla kotimaisen jousikvartetti Meta4:n jäseniltä ja Pablo de Naveránilta.
Nuoren taiteilijan menestyksekkäitä opintoja ja orastavaa uraa ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, tunnustusapurahalla Martin Wegelius' minne -säätiö ja Pro Musica säätiö. Valtakunnallisessa Oulun alttoviulukilpailussa vuonna 2022 Westerback palkittiin parhaasta suomalaisen teoksen tulkinnasta kilpailun välierässä.